Valikko

Tuula Haatainen

Haluan olla palkansaajien presidentti

Digitalisaatio ja robotisaatio muuttavat ammatteja. Pelko oman työn ja ammattialan tulevaisuudesta on siten täysin inhimillistä ja ymmärrettävää.

Teknologista kehitystä kuitenkin tarvitaan. Sitä ei vastusta kukaan palkansaaja eikä arvostamani ammattiyhdistysliike. Digimuutoksessakin on kuitenkin ymmärrettävä kumpi on isäntä ja kumpi renki. Teknologia on ihmistä varten eikä päinvastoin.

Kehitystä ei ole se, että palkansaaja on työantajan saavutettavissa 24/7 tai joutuu sinnittelemään pätkätöissä ja nollasopimuksella. Epävarmuus vaikuttaa työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen, kun työtä on otettava vastaan lyhyellä varoajalla.

En ole kuullut istuvan presidentin puhuvan nollasopimuksista tai työelämän muutoksista palkansaajan näkökulmasta. Presidenttinä minä puhuisin kunnon työn ja kunnon toimeentulon puolesta.

Äskettäin minulle sanoi eräs ammattiyhdistysaktiivi, että työ on hänelle monin tavoin tärkeä ja siitä pitää saada säällinen korvaus, jolla elää ja maksaa lapsen harrastuksen. Näinhän se on.

Jokainen työ on tärkeää kokonaisuuden kannalta. Jokaista osaamista ja taitoa tarvitaan. Presidenttiehdokkaan nostan näitä teemoja esiin. Haluan olla palkansaajien presidentti.